8-годишната Хрисиана ще свири в залата с червения роял на сър Елтън Джон в Лондон

8-годишната Хрисиана ще свири в залата с червения роял на сър Елтън Джон в Лондон

Преди броени дни 8-годишната Хрисиана Иван Савова - ученичка във втори клас в НУМТИ "Добрин Петков", с преподавател по пиано - г-жа Светлана Косева, спечели Първо място и Наградата за Изключителен млад талант на GRAND PRIZE VIRTUOSO 2020 в Лондон.

 

Специалната Наградата за Изключителен млад талант се присъжда на изпълнители със силна артистична индивидуалност и сценично присъствие. п орегламент, препоръка за тази награда изразява лично артистичният директор на конкурса.

8-годишната Хриси е поканена да участва в церемонията по награждаването, на която ще изпълни Nocturne No 21 in C Minor Op Posth от Фредерик Шопен.

Церемонията ще се състои в "Royal Albert Hall" в Зала "Elgar Room", на червения роял, който е принадлежал на Сър Елтън Джон. /dir.bg

 

Още

8-годишният пианист Борис Дюлгеров - с второ световно признание

8-годишният пианист Борис Дюлгеров - с второ световно признание

Независимо от крехката си възраст, Хриси има богата музикална кариера и спечелени отличия: Първа награда на XII Международен клавирен конкурс "Симон Делбер-Феврие" 2019 в Ница, Второ място с 94 точки на IX-ти Международен конкурс"Клавирни таланти" 2019 в Милано, Първа награда на XVII Младежки фестивал за театрално, музикално и танцово изкуство "Рошавата котка" 2019 в Пловдив, наградата "Златен ключ" от едноименния музикален конкурс на Френската организация на музикалната експресия, Първа награда от ХV Международен конкурс за млади пианисти 2018 в Ниш, Първа награда в XIII Фестивал на Музикалните школи 2017 в Пловдив и др.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG