ТРЕТИ МАРТ В СИЛИСТРА - ДЕН НА СЛАВА

ТРЕТИ МАРТ В СИЛИСТРА - ДЕН НА СЛАВА

Трети март - този ден вълнува всяко българско сърце, изпълва ни с национална гордост и самочувствие.
Трети март е сбъднатият национален идеал - свободата на нашето Отечество!
142 години от Освобождението на България от османско владичество. Ден на памет и достойнство!
Нашият свят трибагреник бе издигнат по повод националния ни празник от Слави Ивелинов Георгиев - ученик от 12 а клас на Езикова гимназия "Пейо Яворов". С асистенти: Кара Красимирова Тодорова - ученичка в 11 кл. на ПМГ "Св.Кл.Охридски" и Пламена Георгиева Атанасова - ученичка от 12А клас на Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги "Атанас Буров".
Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов поздрави жители и гости на древния ни град по повод Деня на Освобождението с думите:
" Да пребъде българския дух!
Да живее в сърцата ни силата на героите!
Да оставим пресвети завети на децата си!
Да стоим с очи пред Апостола и да знаем, че по- свято от Родината няма!
Честит празник!"
В церемонията участваха ученици с творчески изпълнения: Симон Павлова, 2- ри А клас на ОУ "Иван Вазов" - Силистра "Възпоменания от Батак" от Иван Вазов; децата от 4-та /подготвителна група/ на ДГ "Иглика" изпълниха "С песен и стих рисувам България. В програмата чухме и песента «От векове за векове» в изпълнение на Рада Златева от Музикална студия «До ре ми» с ръководител Бонка Скорчелиева .
Тържественото шествие бе предвождано от Градски духов оркестър, кмета на общината д-р Юлиян Найденов и д-р Мария Димитрова, председател на Общински съвет, областния управител Ивелин Статев, общински съветници, екипа на кмета и всички граждани. Начело с официалните лица много ученици поднесоха венци и цветя на паметниците на Стефан Караджа, кап. Георги Мамарчев и граф Лев Толстой. На почетен караул пред паметниците са ученици от Национално движение "Традиция"- Силистра с ръководител Валентин Петков.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG