В Кнежа шият маски за общини, фирми и институции в страната

В Кнежа шият маски за общини, фирми и институции в страната

"Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната и в частност - тази в област Плевен, по мое разпореждане шивашкият цех в Кнежа започна изработването на санитарни маски", съобщи ексклузивно днес за Kmeta.bg градоначалникът на Кнежа Илийчо Лачовски.

За разлика от вносните маски, които са за еднократна употреба, нашите са двупластови - единият пласт е изработен от 100% памучен плат, а другият представлява санитарна марля, която съгласно указанията на медицинските лица, трябва да се сменя на всеки 2 часа, уточни кметът.

"Памучният плат се подлага на перилна обработка и така маските, които се шият от шивашкия цех в Кнежа, са за многократна употреба. Вече приехме поръчки от редица държавни институции, различни общини от цяла България, както и банки и други търговски учреждения", допълни още Лачовски и обяви, че са готови да приемат още поръчки от цялата страна.

Шивашкият цех в Кнежа е социално предприятие, създадено по ОП „Развитие на човешките ресурси“ през 2018 година. Неговата продуктова гама включва изработването на спални комплекти, работно облекло, хавлиени изделия, сигнални жилетки и други.

"Досега то не е прекъсвало своята дейност и чрез него успяхме да подновим спалните облекла на МБАЛ-Кнежа и детските градини в общината. Имаше редица поръчки и за болници и детски градини извън общината.

Сега изработването на санитарните маски става още една дейност, която цехът покрива. Независимо че мерките по неразпространение на вируса създават неудобства, считам, че всички трябва да приемем създалата се криза и като възможност. Възможност да покажем, че сме дисциплинирани и разумни, че паниката няма да вземе връх и можем да бъдем единни в моменти на кризи!", коментира още кметът на Кнежа.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG