Бизнесът оборудва цяло отделение за борба с Covid-19 в Кнежа

Бизнесът оборудва цяло отделение за борба с Covid-19 в Кнежа

Почти изцяло оборудвано отделение за борба с коронавируса ще се обособи в Кнежа благодарение на бизнеса. Местни фирми са дарили на общината 95 000 лв, съобщи вчера кметът Илийчо Лачовски.

С тези средства са закупени 2 респиратора, като единият от тях вече е пристигнал, а другият е поръчан и предстои доставката му. С останалите пари ще се подсигурят 8 аспирационни помпи, ехограф, дефибрилатор, инфузионна помпа, перфузор, пациентни монитори и други.

Изброената апаратура представлява почти изцяло оборудвано отделение за борба с коронавируса и е съобразена с изискванията на Оперативния щаб. Лично аз се надявам заразата да не достига до Кнежа и да не ни се налага да използваме новите придобивки, коментира Лачовски.

"Сплотеността на един народ се калява в изпитания. Искам силно да благодаря на дарителите! Тези жестове на съпричастност и солидарност вдъхват увереност, че можем да се обединим в борбата със заразата. Кнежа може да е малка община, но добрината у хората е безгранична!", заяви още градоначалникът. 

Той още веднъж припомни, че социалната изолация е най-добрата превенция и апелира да се спазват инструкциите на Националния оперативен щаб.

По-рано през седмицата Лачовски разсея съмнения у местната общественост, че има жители, заразени с Covid-19. Кметът изрично призова да не се вярва на слухове и да не се разпространяват дезинформации, които вредят на хората.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG