Кметът на Кнежа превръща ромска махала в "Белите брези"

Кметът на Кнежа превръща ромска махала в

Квартал "Вапцаров", по-известен като ромската махала в Кнежа, може да се прекръсти на "Белите брези" по подобие на елитния столичен квартал. Със забавното предложение излезе в социалните мрежи кметът на общината Илийчо Лачовски, а поводът е цялостното благоустрояване на района, населен компактно с ромско население. 

Служители на общината засадиха 38 бели брези (Betula pendula) в регулата на ул. „Димитър Бутански”, в началото на града.

"Така входът на града ни придоби по-приветлив и красив вид, а шеговито погледното кв. „Вапцаров“ би могъл да смени името си на “Белите брези“ и така не само в София ще има квартал с такова име", предложи градоначалникът. 

Залесяването обаче далеч не е единственото облагородяване на градската среда, което тече с пълна пара. Независимо от вируса продължава да се асфалтира ударно в цялата община.

В момента текат строително-монтажни дейности на следните улици: ул. „Христо Смирненски; ул. „Росица“; ул. „Тунджа“; ул. „Дунав“; ул. „Никола Петков“ (междублоково пространство при бл. „Рила“ и бл. Победа“); ул. „Ивайло“; ул. „Йоан Екзарх“ ; ул. „Криволак“. Предстои асфалтиране и на улиците „Алеко Константинов” в село Бреница, „Александър Стамболийски” в село Еница и „Лазар Митов” в село Лазарово.

"Преди няколко години беше много популярна песента на Дивна и Криско – „И ти не можеш да ме спреш“. И както Дивна „не могат да я спрат“, така и COVID-19 не може да спре работата за промяна на облика на Кнежа", категоричен бе кметът Лачовски./kmeta.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG