На какви уроци ни научи Страстната седмица

На какви уроци ни научи Страстната седмица

Страстната седмица е едно от изпитанията за всеки човек и нейния завършек кара всеки да си направи равносметка. На Велики понеделник си спомнихме за това, как Христос изгонва от храма търговците, оскверняващи свещеното място, дома на Господа. В следващите дни вървяхме заедно със Спасителя по кървавия път към Голгота, проследявайки интригите на фарисеите, решили да убият Великия праведник.

Тайната вечеря, молитвата в Гетсиманската градина и целувката на Юда, станала предателство, каквото светът не познава – те са само част от библейските сюжети, които вярващите съпреживяват в последната седмица от Великия пост.

И когато видим, че тъмните сили на злото сякаш са победили доброто, разпънали са на кръста Спасителя и той е поел човешките грехове върху себе си, се случва Възкресението Христово – събитие, което залива с радост и светлина света.

След дългите периоди на страдания и безнадеждност, неизбежно идва : Великият ден на Възкресението Христово. Така днес човечеството върви по трънливия път, следвайки Спасителя и чакайки светлия час, Богочовекът да отнесе болестите и страданията ни и дари с вечен живот духа човешки./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG