Община Сливница получи финансиране по проект “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания”

 Община Сливница получи финансиране по проект “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания”

Община Слиивница стартира изпълнението на проект   "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Сливница" по Договор за Безвъзмездна финансова помощ"  № BG05М9ОР001-2.101-0117-С01 по процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“ по Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.
Проектът е на обща стойност 85 020,00 лева, в това число средства от ЕСФ – 72 267,00 лева и национално съфинансиране – 12 753,00 лева.

Общата цел на проекта е подобряване качеството на живот и възможностите за социално включване на хора с увреждания и възрастни хора, чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда и изграждане на подходящ (материален и кадрови) капацитет за предоставянето им.

Подкрепяне мерките по време на въведеното извънредно положение и съпътстващия го наложителен период на социална изолация на територията на община Сливница, чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда с цел ограничаване контактите между хората, като бъдат подкрепени лицата, които са застрашени в най-голяма степен от COVID-19.
В  „Социален патронаж“ – Сливница, ул. „Хаджи Димитър“ № 6 е  оборудван диспечерски пункт, в който на телефон 0882002536  диспечерите  приемат заявки от потребителите за получаване на необходимите им услуги.
Патронажните грижи по проекта ще са насочени към потребители с адрес на територията на община Сливница, които са възрастни хора над 65 години с ограничения или в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания, възрастни в риск, поради увреждане, неподвижност или невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот,  лице или член на семейството поставено под карантина във връзка с COVID-19 и самотни родители с дете/ца до 12 години.
След извършен подбор от екипа по проекта, ще бъдат назначени 2 диспечери и 10 домашни помощници, които ще предоставят услуги за преодоляване последиците от коронавируса на минимум 52 потребители. 
Основните задължения на наетите помощници са доставката на хранителни продукти и продукти от първа необходимост, вкл. лекарства (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора), заплащане на битови сметки (със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора за безвъзмездна финансова помощ) и съдействие при заявяване и получаване на неотложни административни услуги до дома на потребителите.
Желаещите да работят по проекта е необходимо да представят: заявление по образец, автобиография, диплома за завършено образование в административната сграда на Община Сливница.

Срокът за изпълнение на проекта е до 31.12.2020 г.

Лице за контакт: Милена Янкова, гл.експерт   „ПКМДС“  и секретар на МКБППМН“,  тел. за връзка: 0882 00 25 30

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG