По два проекта община Велинград предоставя социални услуги за уязвими групи в условията на коронавирусна пандемия

По два проекта община Велинград предоставя социални услуги за уязвими групи в условията на коронавирусна пандемия

Най-уязвимите групи в условията на настоящата пандемична обстановка са възрастните хора над 65 години, трудноподвижните хора и тези с увреждания, както и лицата под карантина. Именно в тяхна полза са насочени и двата социални проекта, по които работи община Велинград.
Първият – „Топъл обяд в условията на извънредна ситуация” - стартира на 1 май и за сега е със срок до края на месец юли. Финансирането е осигурено от Агенцията за социално подпомагане. По него са обхванати 170 души с адрес във Велинград, попадащи в горепосочените уязвими групи или имащи доход под 363 лв. на месец. Всеки делничен ден между 11,00 и 14,00 часа тези хора получават топла храна, която се приготвя в кухните на МБАЛ – Велинград и Общинската служба за социални услуги.

Вторият проект - „ Патронажна грижа в община Велинград” - се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020”. Той стартира на 21 април и е със срок до 31 декември тази година. Вече над 300 души, жители на Велинград и населените места на общината, заявяват своите искания за доставка на хранителни продукти, лекарства, плащания на битови сметки и извършването на административни услуги. По този начин те си спестяват пътуването, чакането по опашки пред лекарските кабинети и в аптеките, както и близките контакти с непознати хора. Всички стоки и услуги се заплащат от заявителите при доставката на място.
Телефоните за заявки са: 0887 10 20 56 и 0885 89 81 83

Услугите и по двата проекта се предлагат при строго спазване на противоепидемичните мерки, разпоредени от Министерство на здравеопазването.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG