ЗАПОЧНА ПРОЕКТ "ИЗГРАЖДАНЕ НА СОЦИАЛНИ ЖИЛИЩА - ГР. СИЛИСТРА"

ЗАПОЧНА ПРОЕКТ
 Стартираха строително-монтажните работи по проект "Изграждане на социални жилища - гр. Силистра"финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020.
За да представи проекта на събитието присъстваха д-р Юлиян Найденов, кмет на Община Силистра и част от неговият екип, д-р Мария Димитрова - председател на Общински съвет Силистра и общински съветници, г-жа Татяна Стоянова - ръководител на проекта, представители на изпълнителя, надзора, журналисти, граждани и експерти от общината.
Кметът на община Силистра заедно с г-н Христо Станев представител на фирмата изпълнител "Гарант строй" ООД дадоха старт на строителните дейности с първата копка и чупене на шампанско в багера за късмет.
Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 1 327 866.04лв., като 85% е съфинансирането от Европейския фонд за Регионално развитие и 15% е националното съфинансиране. Основната цел на проекта е осигуряване на подходяща социална инфраструктура - съвременни социални жилища за настаняване на уязвими и необлагодетелствани групи от населението, чрез предоставяне на подходяща социална инфраструктура и постигне на интеграция на групи в неравностойно положение.
Проектът "Изграждане на социални жилища - гр. Силистра" се изпълнява по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020г., по Приоритетна ос 1 "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Силистра".
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG