Отворена е обществена консултация за правилата на ЕС за органичното земеделие

Отворена е обществена консултация за правилата на ЕС за органичното земеделие

Европейската комисия приканва всички заинтересовани страни да участват в обществена консултация за правилата на ЕС за органичното земеделие. Всеки може да даде своите мнения, предложения и коментари до 27 ноември (полунощ брюкселско време).

Чрез стратегиите „От фермата до трапезата“ и стратегията за биологичното разнообразие Комисията се ангажира с това, 25% от земеделските земи в ЕС да бъдат посветени на биологичното земеделие до 2030 г ., както и да се постигне значително увеличение на биологичните аквакултури. Тези цели се очаква да подобрят устойчивостта на хранителната система и да възстановят загубите на биологично разнообразие. За да постигне тази цел, Комисията ще изготви план за действие включващ подкрепа на биологичния сектор, помощ за държавите-членки да стимулират както предлагането, така и търсенето на биологични продукти; и да гарантира доверието на потребителите.

Целите на тази консултация са: да се даде възможност на всички граждани и организации да бъдат информирани за разработването на политиката; да се съберат мнения за действията, които трябва да бъдат разработени, и техните възможни ефекти; да се идентифицират възможностите и предизвикателствата за бъдещето на сектора на биологичното производство в ЕС.

Всеки може да допринесе за тази консултация, като попълни онлайн въпросника. Също така може да се използва имейл адреса по-долу. Въпросниците са на разположение на някои или всички официални езици на ЕС. Отговорите могат да бъдат изпратени на всеки официален език в ЕС.
От съображения за прозрачност организациите и предприятията, които участват в обществени консултации, са помолени да се регистрират в Регистъра за прозрачност на ЕС.

 

ngobg,info

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG