13 работни дни ДФЗ събира документи за компенсиране на пропаднали площи

13 работни дни ДФЗ събира документи за компенсиране на пропаднали площи

Започва прием на заявления по Схемата за държавна помощ за компенсиране на загубите на земеделски стопани в резултат на природни бедствия или неблагоприятни климатични условия, настъпили през 2020 г, съобщават от ДФ „Земеделие”. Документи се подават в областните дирекции на ДФ „Земеделие“ до 18 ноември 2020 г. Средствата ще бъдат изплатени до 18 декември. Утвърденият финансов ресурс по схемата е 4,7 млн. лева.

На подпомагане подлежат земеделските стопани, които притежават констативни протоколи за 100 % унищожени площи със земеделски култури, в следствие на суша, измръзване, слана, градушка и други климатични събития.

С държавната помощ ще се компенсират до 80% от производителните разходи за отглеждане фуражни и технически култури, плодове, зеленчуци и етерично-маслени култури през изминалата стопанска година. Обезщетението за зърнено-житни и зърнено-бобови култури е до 20%. Земеделски производители, които не са застраховали площите си, ще разчитат на 50% от полагащата се помощ за съответната култура./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG