Нова ТВ потвърди, че е в преговори за продажба

Нова ТВ потвърди, че е в преговори за продажба

Собствениците на Нова телевизия потвърдиха, че са в преговори за продажба на медийната група.

"Адванс Медиа Груп, дъщерно дружество на инвестиционния холдинг Адванс Пропъртис, собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви, води разговори с Юнайтед Груп, водещ доставчик на телекомуникационни услуги и медиа в Югоизточна Европа, за възможна продажба на най-голямата мултиплатформена медия в България - Нова Броудкастинг Груп", се посочва в изпратено в късния следобед днес съобщение до медиите.

"Потенциалната сделка зависи от успешното приключване на преговорите между страните, както и от сключването на обвързващ договор за покупко-продажба на дялове между тях и получаването на всички необходими одобрения от съответните регулаторни органи в България и чужбина", съобщават още от "Адванс Медиа Груп".

Уточнението е по повод медийни публикации за близка сделка с United Group, която вече придоби БТК. В него не се посочва цената на сделката.

Ако споразумение с United Group бъде постигнато, то трябва да бъде одобрено от Комисията за защита на конкуренцията.

Нова Броудкастинг Груп има богато медийно портфолио, в което влизат телевизионните канали Нова телевизия, KinoNova, Nova Sport, Diema, Diema Family, Канал 3, The Voice, Magic TV, радиата "Витоша", "Веселина" и Magic FM списание "Ева", групата сайтове на "Нетинфо" и др./offnews.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG