Тервел Пулев: Брат ми се би мъжки, не се предаде до края

 Тервел Пулев: Брат ми се би мъжки, не се предаде до края

Тервел Пулев коментира вчерашния мач за световната титла в тежката категория, който брат му Кубрат загуби от Антъни Джошуа.

Родният боксьор бе нокаутиран в деветия рунд, като Тервел призна, че брат му не е изпълнил стриктно предварително начертаната тактика.

Според него ключовият момент е бил липсата на противодействие при ударите на Джошуа, което в крайна сметка води до загуби в бокса.

Все пак Тервел е горд с Кубрат и с факта, че за втори път успя да достигне до мач за титлата, което безспорно е впечатляващо постижение.

"Кубрат игра мъжки и достойно. Би се с дух и не се предаде въпреки двата нокдауна в третия рунд. Това му прави чест. Кубрат представи България. Независимо, че загуби този мач, той все пак достигна до това ниво и игра в такъв двубой.

Кубрат не успя да противодейства, там бе разковничето за нокдауните. В крайна сметка това е бокс, той получи удари и загуби мача. Джошуа беше това, което видяхме и очаквахме да бъде. Просто Кубрат не игра добре. Ако беше изпълнил техническите предписания, на Джошуа щеше да му е много по-трудно.

Въпросът е, че той не спази стриктно тактическата задача. Имаше и други грешки, по други показатели не можа да се конкурира. Нямаше нужната бързина. Това са показатели, които са важни за крайния резултат. Равносметка тепърва ще правим.

 

Всеки пита за здравето и тялото, но да не забравяме, че човек е душата. Душата на Кубрат е душа на войн, не може да бъде сломен. Губиш, когато се предадеш. Кубрат не се отказа, игра до последно,

Кубрат ми се издига в очите като дух, като борбеност. Може би аз на негово място щях да откажа срещата след изкарания коронавирус", сподели той./dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG