ТЪРСИ

Удължават срока на заявленията по проект ''Запази ме" до края на декември

Удължават срока на заявленията по проект ''Запази ме

Удължава се срокът за прием на заявления по проект "Запази ме" до края на декември 2020 г., съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

Работодателите, които не са участвали до момента в проекта, но желаят да получат компенсации в размер на 24 лв. за своите работници и служители в неплатен отпуск до 31.12.2020 г., могат да се запознаят с действащите условия и да подадат документи за изтекъл месец/период и към настоящия момент.

На официалната електронна страница на Агенция по заетостта е публикувана актуализираната Заповед РД-06-45/22.12.2020 г. на министъра на труда и социалната политика, с която се утвърждава Списък с кодовете на икономически дейности, за които са въведени временни ограничения за осъществяването на дейност с акт на държавен орган в периода на обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка.

Агенция по заетостта обръща внимание на всички работодатели и работници/служители, които вече са подали документи за участие в проект „Запази ме”, че могат да заявят изплащане на компенсации за периода 22.12.2020 г. – 31.12.2020 г., като представят в Дирекции „Бюро по труда” допълнително следните документи:

Списък на работниците и служителите, за които се подава Заявление-декларация за изплащане на компенсации по реда на ПМС № 325 от 26.11.2020 г. (Приложение 3) с посочен период за изплащане на компенсации през месец декември (начална и крайна дата) и съответния брой дни в неплатен отпуск, ползван от лицата за периода 22.12.2020 г. – 31.12.2020 г. Списъкът следва да е подписан с КЕП или на хартиен носител от работодателя или упълномощен представител на работодателя (с приложено пълномощно) и задължително представен и в електронен формат (формат excel);

Декларация (Приложение № 8) за съответния месец/период с отразените промени за периода на ползване на неплатения отпуск, както и при наличие на други настъпили промени.

С цел своевременната им обработка, от МТСП препоръчват документите да се депозират в дирекции „Бюро по труда” до 05.01.2021 г.

Подробна информация за условията по Проекта може да бъде намерена на официалната страница на Агенцията по заетостта или тук, както и на информационните табла в бюрата по труда в страната.

За изменените условия по проект „Запази ме” следете актуалната информация на сайта на Агенцията по заетостта, където те ще бъдат публикувани след одобрение на приложимата нормативна уредба и влизането й в сила./offnews.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG