Девет проекта от община Горна Оряховица одобри ПУДООС по националната кампания „Чиста околна среда“

Девет проекта от община Горна Оряховица одобри ПУДООС по националната кампания „Чиста околна среда“

Девет проекта от община Горна Оряховица одобри Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) в рамките на националната кампания „Чиста околна среда – 2021“. Шест от тях са за населени места от общината и те ще се финансират с по 10 хил. лв. Останалите три са на ОУ „Васил Левски“ във Върбица, ДГ „Божур“ в Горна Оряховица и ДГ „Детска радост“ в Долна Оряховица. Финансирането им е за по 5 хил. лв. Проектите са на тема „Обичам природата – и аз участвам“.
В Крушето в рамките на проекта ще бъде изградена детска площадка срещу кметството. На нея ще бъдат монтирани съоръжения за игра, пясъчник, пейки и кошчета за отпадъци. Ще бъдат засадени и дръвчета.
Фитнес съоръжения на открито ще бъдат монтирани по проект в Първомайци. Площадката за спортуване ще бъде близо до кметството и читалището. Ще се монтират още парково обзавеждане, бетонна маса за тенис и бетонна маса за пикник. Ще се засадят дръвчета и рози.
В Правда ще се изгради кът за отдих и спорт, където ще се монтират беседка, пейки, кошчета, две футболни врати, а районът ще се залеси.
В Янтра по проект ще се направи детска площадка със съоръжения за игра, парково обзавеждане и ще се засадят дръвчета.
Кът за отдих, близо до местността „Калето“ ще бъде изграден в Горски горен Тръмбеш. Ще се монтират беседка, пейки, кошчета за отпадъци и 4 маси за пикник. На мястото ще се засадят и дръвчета.
В Паисий също ще се направи кът за отдих с беседка, пейки, кошчета за отпадъци, маса за пикник и бетонови кашпи, а наоколо ще се залеси и ще се засадят цветя.
В рамките на националната кампания „За чиста околна среда“ ОУ „Васил Левски“ във Върбица ще реализира проект „Грижа за природата“. Децата от ДГ „Божур“ и ДГ „Детска радост“ също ще работят по проекти, свързани с опазването на околната среда.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG