Девет междублокови пространства са одобрени за облагородяване в Казанлък

Девет междублокови пространства са одобрени за облагородяване в Казанлък
Девет междублокови пространства в Казанлък са одобрени за облагородяване по едноименната общинска програма. За четири от тях е нужно цялостно проектиране и последващо изграждане, а за останалите пет трябва да се направи текущ ремонт.
Инициативата за облагородяването е на Сдруженията на етажната собственост, които освен че са заявили по надлежния ред желанието си да се оформят междублокови пространства, са изразили и визията си как да се случи това – посредством: изграждане на паркинг, зона за спорт, зона за отдих и озеленяване, детски кът.
📍Ето в кои райони са междублоковите пространства, за които е нужно проектиране и то предстои:
👉🏻ж.к. „Изток” блок 12
👉🏻ж.к. „Изток” блок 5 и 6
👉🏻ул. „Тюлбенска”№ 53
👉🏻ул. „Христо Ботев” № 31
📍За долуизброените райони е нужен само текущ ремонт за оформяне на междублоковите пространства и той предстои:
✅ул. „Стоян Михайловски” № 8
✅ул. „Васил Левски” № 46
✅ул. „Васил Левски” № 47
✅ул. „Тюлбенска” 62
✅Ж.к. „Изток” бл. 28
Програмата за облагородяване на междублоковите пространства стартира през януари тази година. Тя има за цел да направи средата на обитаване в жилищните квартали по-привлекателна, по-социална, по-безопасна, като се даде възможност хората от различни възрасти, имащи различни интереси, да споделят успешно общите пространства, разположени в прилежащите територии на обитаваните от тях жилищни сгради.
Ако Програмата бъде подкрепена и провокира активността на казанлъчани, предвиждаме ежегодно да бъдат заделяни средства в бюджета на община Казанлък за нейното продължаване и изпълнение.
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG