Тайбе Юсеин не достигна финала и ще се бори за бронз в Токио

 Тайбе Юсеин не достигна финала и ще се бори за бронз в Токио

Тайбе Юсеин не успя да достигне олимпийския финал в борбата в категория до 62 килограма.

Родната звезда в този спорт отстъпи с 2:3 от японката Юкако Каваи в полуфиналната среща.

Така Юсеин остана само с надеждите за бронз. Утре тя ще се бори срещу победителката от репешажа между Любов Овчарова (Русия) и Хана Йохансон (Швеция).

Тайбе спечели световната си титла през 2018-а именно с победа срещу Юкако Каваи, но днес не успя да пречупи японката в изключително равностойна и драматична битка.

Срещата започна добре за нашата представителка, която 2 минути след началото направи контраатака, при която реферът на тепиха отсъди 2 точки в нейна полза. Главният съдия на стола обаче не се съгласи и последва преразглеждането, с което точката в полза на Тайбе Юсеин стана само една.

Все пак японката получи наказание за пасив малко по-късно, което вече означаваше аванс от 2:0 за Юсеин, която контролираше схватката.

За съжаление миг колебание около 15 секунди преди края позволи на японката да атакува и да спечели две точки - 2:2.

 

През втората част единствената точка бе за Юкако Каваи, отсъдена за пасив на Юсеин. Българката трябваше да потърси задължителна атака, но не успя да пробие отличната японска защита.

Така най-успешната нация в женската борба ще има нова финалистка. В тази категория всички титли през годините са отивали за Япония, а в Рио дори я спечели сестрата на Юкако Сакаи - Рисако, която този път се състезава в друга категория.

Тайбе за съжаление не успя да подари на България първи финал в борбата от 2012-а, когато битка за титлата имаше Станка Златева, но все пак надеждите са, че утре около обяд Юсеин ще може да ни подари бронзов медал./dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG