ТЪРСИ

Впечатляващ концерт на световни оперни звезди в памет на Николай Гяуров във Велинград

Впечатляващ концерт на световни оперни звезди в памет на Николай Гяуров във Велинград
Публиката се докосна до шедьоври на оперното изкуство, изпълнени от световни звезди. Една от тях бе велинградчанката Марена Балинова-Райхл, покорила със своето сопрано много сцени по света. Тя е и основен организатор на концерта. Мецосопраното Таека Хино, солистка на Японската и Виенската опера, както и италианския баритон Мауро Аугустини също представиха свои арии . Проф. д-р Петер Райхл акомпанира на красивите гласове, с уменията си на четири музикални инструмента, сред които и рояла, дарен някога на читалището лично от Гяуров .
Изненада за всички в залата бе видео обръщение от друг прочут бас - Ерик Халфварсън, който сподели, че дължи кариерата си на Гяуров. На живо от Тулуза се включи и мецосопраното Джан Бербие, която, говори с обожание за Гяуров.
Събитието бе уважено от кмета на община Велинград и от зам. - кмета Светла Томова. Д-р Коев поздрави организаторите на прекрасното събитие и подкрепи идеята концертът да стане традиционен и да прерасне във фестивал на оперното изкуство, посветен на Николай Гяуров. След това кметът връчи на оперните звезди плакети и цветя в знак на благодарност за прекрасните емоции от концерта.
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG