Кметът Пенчо Милков и директорът на БТА Кирил Вълчев откриха официално новия пресклуб на агенцията в Русе

 Кметът Пенчо Милков и директорът на БТА Кирил Вълчев откриха официално новия пресклуб на агенцията в Русе

С официална церемония и освещаване от Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум днес, 3 октомври, бе открит новият пресклуб на Българската телеграфна агенция. На събитието присъстваха кметът на Община Русе Пенчо Милков, генералният директор на БТА Кирил Вълчев, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, зам.-областният управител Синан Хебибов, ръководители на държавни и обществени организации, журналисти и граждани.

"Прегърнах идеята на г-н Кирил Вълчев, още в момента, в който той ми сподели, че би желал БТА да има свое представителство в нашия град. Мястото, на което ще се помещава пресклубът на БТА, е знаково и ще придаде енергия и смисъл на работата ви“. С тези думи Пенчо Милков се обърна към всички присъстващи на откриването и подчерта своята убеденост, че в този клуб ще намери място вярното и свободното слово. „В днешния променлив и динамичен свят не всяка информация е вярна, а обществото ни има нужда от коректност в новините“, добави кметът на Община Русе.

"Доказателството, че БТА е в Русе от много години, са два тома със съобщения от 60-те години на миналия век за Мартенските музикални дни, които днес ще бъдат официално закрити“, заяви от своя страна при откриването генералният директор на БТА Кирил Вълчев, който определи като една от основните си цели агенцията да отразява в пълнота не само политическия, но също така и духовния и интелектуалния елит.

Пресклубът се помещава в центъра на града, в емблематичната сграда на някогашното акционерно спестително дружество "Гирдап", което е и първата частна банка в България, основана през 1881 година. Идеята за неговото създаване стана реалност, след като генералният директор на БТА Кирил Вълчев и кметът Пенчо Милков подписаха договор за отдаване безвъзмездно за срок от 10 години на помещението в сградата, която русенци наричат "Часовникът".

Освен в Русе, медийни средища на Българската телеграфна агенция има и в още 16 града на страната - София, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Казанлък, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Сливен, Стара Загора, Хасково, Шумен, както и два в чужбина - в Босилеград, Сърбия, и в Тараклия, Молдова.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG