Държавата прехвърли на община Кърджали имот за изграждане на безстопанствени животни край с. Седловина

Държавата прехвърли на община Кърджали имот за изграждане на безстопанствени животни край с. Седловина

С решение на Министерският съвет от месец Ноември се  прехвърля безвъзмездно правото на собственост върху имот - частна държавна собственост, на община Кърджали, област Кърджали. Имотът се намира в землището на с. Седловина и е необходим на общината за изграждане и стопанисване на общински приют за безстопанствени животни, което ще спомогне изпълнението на вменените й по Закона за защита на животните задължения.

Ще припомним, че прехвърлянето на имота е от значение за изграждането на нов приют за кучета на територията на общината ни. На 24 септември кметът  на Кърджали д-р инж. Хасан Азис постави  казуса пред премиера  с искането  правителството да  прехвърли на община Кърджали терена. Тогава премиерът  Стефан Янев се ангажира, че в най-кратък срок  това ще стане с решение на Министерски съвет. Той подкрепи модела за решаване на проблема с безстопанствените кучета, който ще се изгради и ползва съвместно  от 7-те общини в областта и посочи, че ако този модел се окаже успешен, може да се приложи и в други региони за решаване на сходни проблеми. 

По темата д-р инж. Хасан Азис проведе среща и с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, която също обеща в кратък срок да внесе за разглеждане в МС  проекта на решение.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG