ТЪРСИ

ВиК „Йовковци“ ООД стартира частичен ремонт на водопроводната мрежа в Горнооряховско

ВиК „Йовковци“ ООД стартира частичен ремонт на водопроводната мрежа в Горнооряховско

ВиК „Йовковци“ ООД започна частичен ремонт на водопроводната мрежа в село Драганово.

Една от причините за безводието в Драганово са чести аварии в критичен участък от 3,6 километровото трасе на водопровода от помпената станция до напорния резервоар. Преди седем години, когато ВиК “Йовковци” ООД подменя осем километра от довеждащия водопровод, това трасе остава неремонтирао. Спешните ремонти, които стартират утре, касаят точно този участък.
Другите две причини за нарушеното водоподаване в селото, според управителя на ВиК „Йовковци“, са загубите, които в летния сезон са над 80%, както и недобросъвестното ползване на питейната вода за поливане и пълнене на частни басейни. Затова инж. Владов поиска съдействие от кметовете на Община Горна Оряховица и на село Драганово инкасаторите на дружеството да бъдат допускани за отчитане на потреблението. По думите на Владов те са били умишлено възпрепятствани и не са имали достъп до водомерите.
Инж. Владов пое ангажимент да изготви становище относно общото състояние на водопровода в Драганово, въз основа на което кметът на Горна Оряховица да актуализира остарелия от 2011 г. проект и да приедприеме стъпки за раделянето му на етапи и тяхното приоретизиране.
На следващ етап чрез обновения проект общината ще има възможност да кандидатва пред МРРБ за цялостна подмяна на водопроводната мрежа на селото, което ще даде и трайно решение на проблема с безводието.
На срещата беше договорено още кметът на село Драганово да издаде заповед за ограничаване на потреблението.
През следващата седмица замесник управителят на ВиК “Йовковци” Росен Трифонов ще осъществи среща с местните хора в село Драганово.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG