Община Смядово обявява трета процедура за набиране на кандидатури за финансиране на местни инициативи.

  Община Смядово обявява трета процедура за набиране на кандидатури за финансиране на местни инициативи.

Приоритетни проекти за финансиране през настоящата година, ще бъдат в следните направления:          

 

  • Култура и творчество – насърчаване и стимулиране за създаване на културни събития            
    Финансиране на различни направления на културата и творчески активности за ангажиране, развитие и изява на таланти – организиране на мероприятия, игри; създаване на арт ателиета, клубове по интереси в различни предметни области;

 

  • Спорт – създаване на мотивация за спортно развитие

Финансово подпомагане на спортни дейности, предназначени за развитие на детско – юношеския спорт, аматьорски, любителски масов спорт, спорт за хора с увреждания;

Финансово подпомагане на спортни клубове - прояви, инициативи, турнири, средства и аксесоари за тренировки.

 

  • Градски иновативни идеи

Финансиране на иновативни, оригинални и устойчиви идеи/ дейности за подобряване и модернизиране на градската среда.

 

  • Подобряване облика на населените места

Почистване, залесяване, оформяне на градински кътове, подобряване състоянието на спортни и детски площадки, освежаване чрез боядисване, варосване и др.

 

  • Социална сфера

Финансиране на дейности, свързани с подпомагане на хора в неравностойно положение, уязвими групи.

 

Максималната стойност на финансовата подкрепа за една инициатива е до 1 500,00 /хиляда и петстотин/ лева.

 

Краен срок за подаване на предложенията: 17:00 часа на 22.08.2022 г.

  

Допустими кандидати могат да бъдат неформални граждански групи, читалища, организации, сдружения с нестопанска цел, пенсионерски клубове, сдружения на собствениците и други организации, осъществяващи дейността си на територията на Община Смядово и желаещи да реализират инициативи в полза на местната общност.

Предложенията следва да бъдат изготвени, съгласно изискванията на Правилника за организацията, дейността и управлението на Общински фонд за подкрепа на местни инициативи.         

Формулярите за кандидатстване, придружаващите ги документи, както и подробна информация, може да получите на интернет страницата на община Смядово на адрес: www.smyadovo.bg , раздел Проекти“ – Фонд „Граждански инициативи” – 2022 г.

Проектните предложения за финансова подкрепа на местна инициатива се подават на ръка в Информационния център за обслужване на граждани в Община Смядово на адрес: 9820, град Смядово, пл. „Княз Борис I“ № 2 или се изпращат на e-mail: obshtina_smiadovo@abv.bg

При неясноти по подадените документи може да се изисква допълнителна информация и документи, уточняващи или удостоверяващи информацията в предложението.

Въпроси, свързани с процедурата и реда за кандидатстване, може да задавате към Мирела Ганчева – спец. „Еколог“ към Oбщинска администрация – Смядово, на тел. 05351/21-30, вътр. 103.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG