ТЪРСИ

Спортната площадка в двора на VII СУ ще бъде ремонтирана по спечелен проект от Община Благоевград

Спортната площадка в двора на VII СУ ще бъде ремонтирана по спечелен проект от Община Благоевград

Спортната площадка, намираща се в двора на VII СУ „Кузман Шапкарев“ ще бъде ремонтирана, след като Министерство на образованието одобри изготвен проект от Община Благоевград.

Предвижда се на място да бъде положена нова асфалтобетонова настилка, ще бъдат обновени спортните съоръжения и ще бъде изградена метална ограда. С реализиране на дейностите ще се осигурят условия за подобряване на спортната култура и насърчаване на физическата активност сред учениците, което ще допринесе за подобряване на здравословния им начин на живот и развитие.

От по-добрите условия ще могат да се възползват всички 912 възпитаници на учебното заведение. 

Средствата са осигурени по Модул 2 „Основен ремонт на спортни площадки“ на „Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища“, а общата стойност е 98 200,00 лв.

Община Благоевград подаде общо три проектни предложения, отговарящи на критериите за допустимост по две програми на Министерството на образованието и науката за подобряване на условията за спорт в държавните и общинските училища, като това за ремонт на спортната площадка в VII СУ събра най-много точки. Останалите две касаеха изграждане на нова спортна площадка за футбол в двора на Благоевградска професионална гимназия „Ичко Бойчев“ и ремонт на физкултурния салон на IV ОУ „Димчо Дебелянов“. Те не получиха одобрение поради по-малкия брой на обхванати ученици в дневна форма на обучение спрямо проектите, подадени за училища от цялата страна.

Община Благоевград продължава целенасочената си политика за подобряване на материално-техническата база, условията и качеството на образование в общинската училищна мрежа.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG