ТЪРСИ

В Мездра отвори врати модерен покрит пазар за земеделски производители

В Мездра отвори врати модерен покрит пазар за земеделски производители
Модерен покрит пазар за земеделски производители беше официално открит в гр. Мездра. Той е построен по Проект „Изграждане на покрит пазар и благоустрояване на околното пространство в УПИ І, кв. 85 по ПУП-ПРЗ на гр. Мездра“, реализиран от Община Мездра с финансовата подкрепа на „Фонд ФЛАГ” ЕАД чрез „Българска инвестиционна и координационна платформа за градско развитие“. Проектът е на обща стойност приблизително 1 720 000 лв.
Събитието уважиха представители на фирмите изпълнители на обекта и на местния бизнес, служители в Общинската администрация, общински съветници, кандидати за народни представители, граждани.
"Хубавите неща стават бавно и с усилията на много хора, каза при откриването на търговското съоръжение кметът на Мездра Иван Аспарухов. В крайна сметка, след дълги години на подготовка и упорит труд, успяхме да осъществим една наша мечта.
Желанието ни е в това напълно обновено пространство да направим фермерски пазар през цялата седмица, а не само в традиционния пазарен ден четвъртък. За целта ще създадем нова организация за функциониране на пазара, при която търговците още при влизането си ще получават маса за продажба и паркомясто. И всичко това на изключително достъпни цени. Каня всички земеделски производители да предложат своята продукция на нашия пазар!"
Аспарухов благодари специално на проектантите и на изпълнителите на обекта, на фирмата, осъществила строителния надзор, на „Фонд ФЛАГ” и на служителите в Община Мездра, ангажирани с реализирането на проекта.
Покритият пазар има две основни части с дължина по 36 метра, застъпващи се в три оси, и оформени търговски пасажи за посетителите купувачи. Той разполага с общо 48 търговски маси - по 24 в двете основни покрити части. Застроената (покрита) площ на пазара е 820 кв. м.
Обособено е място за социални контакти и събития - сцена за публични прояви. В прилежащите пространства са изградени детска площадка, зелени площи, фонтан и открит паркинг, в т. ч. за автомобили на хора с увреждания. Положена е нова настилка. Нови решения са осигурени за осветлението, водоснабдяването и канализацията за обекта.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG