ТЪРСИ

Панорамата на Тракийски университет се състоя в Европейската нощ на учените

Панорамата на Тракийски университет се състоя в Европейската нощ на учените

Тази година Панорамата на Тракийския университет се проведе в Европейската нощ на учените – инициатива, която е с дългогодишна история и традиции за Тракийски университет. Проектът включва дейности, с които се насърчава интереса на младите хора към STEAM и изследователска кариера, цели се повишаване на обществената готовност на ангажираност с гражданската наука.

През целия ден на разположение на посетителите в Тракийски университет бяха информационни щандове на факултетите и структурните звена. Те те бяха отворени за всички, които искат да научат повече за университета и науката в него!

Освен това за посетителите бяха отворени и музеите в Тракийския университет – уникалният за България Музей на коня и конния спорт; Анатомичния музей и Музея на Ветеринарното дело; Музея на Аграрния, както и Художествената галерия.

За дегостация бяха предоставени висококачествените млечни продукти от университетската ферма, които се предлагат в демонстрационния център на Централния вход на университета.

Студентите от специалност “Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн” представиха артистичен пърформанс, посветен на 160 години от рождението на големия български живописец, изкуствовед, критик, историк на изкуството Антон Митов – извор на вдъхновение на младите творци в Педагогическия факултет на Тракийски университет – Стара Загора.

Непосредствено след официалното откриване в 16:00 часа проф. Галя Кожухарова награди участниците в разнообразните и интересни конкурси, обявни от Департамента за информация и повишаване квалификацията на учителите към Тракийски университет.

В 16: 30 часа в заседателната зала на университета бяха представени научните проекти и дейности, по които се работи в Тракийския университет. Темите и направленията, в които които са ангажирани изследователите на университета са толкова разнолики и разнообразни, колкото са факултетите и специалностите в университа.

Вечерта завърши с културна програма, в която участие взеха изпълнителите от Общински център за танцово изкуство ,,Галаксико" при Община Димитровград с хореограф на танцовите изпълнения Тихомир Митев и студентския бенд “Макрофагос”, с ръководител д-р Стоянов.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG