БЪЛГАРИ СЛОЖИХА В ДЖОБА СИ ВЪЗПИТАНИЦИ НА ХАРВАРД, КЕЙМБРИДЖ И ОКСФОРД

БЪЛГАРИ СЛОЖИХА В ДЖОБА СИ ВЪЗПИТАНИЦИ НА ХАРВАРД, КЕЙМБРИДЖ И ОКСФОРД
Българи отново прославиха страната ни и засенчиха възпитаници на най-престижните университети в цял свят. На Световното първенство по дебати, нашенци се съревновават с повече от 260 отбора, сред които и представителите на Харвард, Принстън, Станфорд, Кеймбридж, Оксфорд.
Отборът на Николай Ангелов и Румен Маринов е на първо място в целия свят след общите кръгове, а достига финала на Световното първенство за първи път в историята на България.
Индивидуално Румен се класира 2-ри най-добър говорител от над 520 такива, а Николай 6-ти.
Но победителите са малко тъжни. Причината е, че малцина в България знаят за постиженията им, а в същото време “ всеки знае името и лицето на “Ергенът”.
Ето какво още пише Румен в личния си фейсбук профил:
Благодаря много за подкрепата на всички! Дебати от световното и повече информация може да намерите тук – Madrid WUDC 2023
Ще си излея душата набързо понеже въпреки всичките вълнения и радост последните няколко дни нещо днес ме накара да съм малко тъжен.
В последните няколко месеца с Румен Маринов достигнахме финала на Европейското по дебати, финалите на Оксфорд и Кеймбридж, а вчера и финала на Световното след като бяхме на първо място от всички отбори в света с най-много точки от 9 кръга дебати срещу отбори от Харвард, Принстън, Станфорд, Кеймбридж, Оксфорд и всяко друго голямо име, което може да се сетите в света. През това време счупихме и индивидуални рекорди и се борихме с факта, че английският не ни е майчин език.
По принцип никога не сме правили това за лични облаги, пари, власт, популярност или политически дивиденти, финансирали сме се сами и т.н.
И въпреки това носихме българското знаме навсякъде. Американци, хървати, сърби, англичани и много други от десетки различни държави скандираха “Българи юнаци”./blitz.bg

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG