Проф. Николай Русчуклиев с изложба в Американския университет в България

Проф. Николай Русчуклиев с изложба в Американския университет в България

Проф. Николай Русчуклиев представя изложба-живопис „Пътища нови“ в Американския университет в България. Носителят на награда „Русе“ за изобразително изкуство ще открие изложбата заедно с Владимир Спасенков.

 Проф. Николай Русчуклиев е роден през 1932 год. в Плевен, съвременник на три Българии. Учи и живее в различни градове на страната. Завършва Художествената академия в София при големите български художници Ненко Балкански и Илия Петров. Изпратен е по разпределение в Русе. Участва във всички художествени изложби от 1961 год. насам. В продължение на 20 години представя неколкократно в някои от най-големите световни галерии. Дарил е над 400 свои картини на 16 български художествени галерии. Проф. Русчуклиев е носител на награда "Русе” за изобразително изкуство, заради приноса си за утвърждаване на авторитета на гр. Русе като значим художествен център, за всеотдайна преподавателска дейност и по повод своя 80 годишен юбилей. На 80 години продължава да рисува.

Откриването ще се състои на 14 октомври от 18:00 във фоайето в Централната сграда на Американския университет в България.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG