Майки срещу чалгаджийки: Полуголи силиконки и мутреси нямат място в НДК

Майки срещу чалгаджийки: Полуголи силиконки и мутреси нямат място в НДК

Кметът Фандъкова да отмени насрочената за 25 февруари в зала 1 на НДК вулгарна церемония по връчване на годишните чалга награди на Пайнер, тъй като е в нарушение на приетата с постановление на МС Наредба за специализирана закрила на деца на обществени места, настояват от Сдружение Майки срещу насилието в писмо до медиите.Според "Майки срещу насилието" последните дни било взето още по-скандално решение. "Държанката на небезизвестния Красьо Черния – чалга певицата Магда, е поканена официално да води в зала 1 на НДК церемонията по раздаване на годишните чалга награди на Планета", възмущават се майките в писмото.

Според тях НДК се е превърнала в истинска Мека на попфолка, където нонстоп се изявяват полуголи силиконови чалгаджийки и мутреси и така София дефинитивно излиза от битката за Европейска столица на културата 2019.

Майките се позовават на наредба за специализирана закрила на деца на обществени места и припомнят, че в нея изрично е посочено, че „не се допускат деца до обществени места, в които се представят програми с еротично или порнографско съдържание”. Програмата на предстоящата чалга церемония на „Планета” с участието на разсъблечени силиконови поп-фолк изпълнителки традиционно ще изобилства именно с такива скандални сюжети и откровено еротични и цинични послания, категорични са майките.

От морална гледна точка церемонията с раздаването на чалга наградите няма място в престижната зала 1 на НДК, тъй като насажда сред децата и отблъскващата ценностна система на силиконовите мутреси, категорични са в родителската организация.

„Какво възпитателно или похвално има в срамните сцени, когато нашумели поп-фолк певици се появяват пред публиката и тв камерите почти голи, увити само в националния ни трибагреник и се гаврят с националните ни символи, други пък фолк диви излизат все по-често да пеят и изобщо без бельо, само и само да си правят пи ар, а трети техни колежки от чалгата като Галена сами си правят домашни порно клипове и ги пускат в интернет пространството”, питат се с възмущение майките.

Те припомнят и претенциите на София за Европейска столица на културата през 2019 г., но с вулгарните и цинични текстове на песните на чалга изпълнителките ни и с кършене на гюбеци едва ли ще се представим на ниво пред културния елит на Европа, отбелязват майките.

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG