Пешеходка загина под гумите на бус

Пешеходка загина под гумите на бус

Пловдивчанка загина трагично под колелата на микробус, докато пресичаше бул. "Санкт Петербург”. Кървавият инцидент стана в понеделник вечерта на стотина метра преди колелото на SPS."По това време - около 20 ч., валеше като из ведро, беше притъмняло, а лампите по булеварда още не бяха светнали”, обясниха пред "Марица” очевидци на трагедията. Според тях в тъмното пешеходката тръгнала да пресича двете скоростни платна между "Метро” и отсрещния търговски център, когато върху нея връхлетял червен микробус "Рено” на куриерска фирма. 57-годишната жена е издъхнала на място.

След удара тя попаднала под колелата и била влачена от товарния автомобил няколко метра. Шофьори, минали край мястото на нещастието, разказаха, че краката на убитата пешеходка стърчали под задните гуми на буса за ужас на насъбралата се тълпа. 

Заради разследването на тежката катастрофа в продължение на няколко часа беше затруднено движението преди кръговото кръстовище в посока "Тракия”.

При удара жената е издъхнала на място. Шофьорът е тестван за алкохол с дрегер, който е дал отрицателен резултат. Служители от сектор “Пътна полиция” продължават работата по изясняване на причините и обстоятелствата около тежкото произшествие, съобщиха от пресцентъра на пловдивската полиция.

Според експерти жената е пресичала неправилно скоростния булевард. Заради настъпващия мрак и липсата на осветление тя е била забелязана от шофьора в последния момент и той не е имал време да реагира преди удара. 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG