Преглед на националния печат

Преглед на националния печат

В. „Сега“

Държавният дълг може да скочи с 6.2 млрд. лв. до края на годината

Новопоетият държавен дълг може да се увеличи с 6.2 млрд. лв. до края на годината. Така 2014 г. ще отбележи абсолютен рекорд за последните няколко години по увеличаване на дълговото бреме с общо 10.6 млрд. лв. Това се разбра на работни консултации във финансовото министерство с участието на представители на парламентарните партии по повод актуализацията на бюджет 2014. След срещата стана ясно, че за момента консенсус по параметрите няма.

Българи се сражават за „Ислямска държава“

Българи са се включили в редиците не терористичната групировка "Ислямска държава" и се сражават на нейна страна. Това разкри вчера военният министър Велизар Шаламанов.Той цитира данни от партньорски разузнавателни служби, но отказа да даде повече подробности. По думите му рискът остава голям и България трябва да подобрява своите способности за противодействие на заплахи.

Кандидатите за КТБ давали 1 милиард евро за оздравяването й

Инвеститор, който обикаля БНБ, финансовото министерство и други институции, възнамерява да налее 1 милиард евро в Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви депутатът от ГЕРБ и председател на временната парламентарна бюджетна комисия Менда Стоянова вчера. Именно заради това в сряда депутатите решиха да дадат възможност да се направи опит КТБ да бъде спасена, давайки отсрочка за отнемане на лиценза й.

В. „Труд“
Армията спря поръчка за 20 млн. лв. заради офшорка на Цветан Василев

Обществената поръчка за ремонт и за възстановяване летателната годност на 4 хеликоптера МИ-17 на стойност 20 млн. лв. беше спряна от Министерство на отбраната, научи „Труд".

На 24 октомври в протокол на комисия от военното министерство се казва най-общо, че фирмата, поканена за изпълнение на поръчката, е собственост на офшорна фирма и няма право да участва в обществени поръчки.

Нова система за правителство: 2+2   

Коалиционно правителство на ГЕРБ и Реформаторския блок, с парламентарната подкрепа на Патриотичния фронт за програма. Тази формула бе обсъдена на среща на трите формации в парламента и може да произведе „правителство на малцинството с широка парламентарна подкрепа” по думите на евродепутата Томислав Дончев, който преговаря от ГЕРБ.

В. „Стандарт“
4,5 млрд. за заплати в хазната догодина

Парите за бюджетни заплати в периода 2015-2017 г. ще останат на относително постоянно ниво от около 4,5 млрд. лв. Това гласи средносрочната бюджетна прогноза за следващите три години, която беше разгледана на последното заседание на Министерския съвет. В бюджета за 2015 г. е предвиден резерв в размер на 350 млн. лв. за нови политики, както и резерв от 70 млн. лв. за преодоляване на последиците от бедствия. С предложената от Министерски съвет актуализация на бюджета за тази година очакваният дефицит за 2014 г. е до 4% от БВП (на касова основа) и 3,6% на начислена база според европейското законодателство.

Изчезналият режисьор издъхнал в дере

49-годишният режисьор Захари Паунов, който изчезна безследно, бе открит мъртъв в колата си край Бургас. Автомобилът му "Хонда Сивик" е намерен преобърнат в дълбоко дере край пътя от Ахелой към Каблешково. Колата е била забелязана около 8 часа сутринта в четвъртък от пътничка в автобус по същото трасе, която се обадила в полицията. Преобърнатата хонда е била извадена вчера с кран от дерето, а операцията е продължила няколко часа, тъй като теренът е много стръмен. Режисьорът Захари Паунов е седял на шофьорското място, закопчан с предпазен колан. 

В. „Монитор“
Ученици обстрелват рейсовете в София

  Осем чисто нови луксозни автобуса в столицата са със спукани странични прозорци след стрелба с камъни. Щетите са нанесени само за седмица по линия 102 от две хлапета, които са си измислили опасната игра и по този начин се забавлявали с риск да наранят някого. Всеки ден те се крият в храстите между спирките.

„Малинова долина” и Студентския град и обстрелват минаващите край тях автобуси с прашки и огромни камъни.

Девствената поетеса отказа извинение пред Темида

Милена Стоянова, която е свидетел по делото, вчера се появи в съда, облечена като Гергана от „Изворът на белоногата” на Петко Р. Славейков. Девствената поетеса Албена Хинкова, която съди колегата си Николай Славов за обида, отказа да приеме извинение в съдебната зала вчера. 39-годишната жена изправи пред Темида своя колега заради това, че публично изразил съмнения в това, че е девствена. Районният съд в Пловдив вчера гледа второто заседание по процеса.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG