Съветникът Спас Ненов от Благоевград събори вилата си на Бодрост, не могъл да я узакони

Съветникът Спас Ненов от Благоевград събори вилата си на Бодрост, не могъл да я узакони

Общинският съветник от „Обединена социалдемокрация” в местния парламент на Благоевград Спас Петров Ненов, по-известен с прякора Нено Петела, доброволно събори вилата си в местността Бодрост над града, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Причината – висящи електрически кабели над нея. Това каза самият той и уточни, че всъщност построил къщата си в курорта още през далечната 2002 година.

„Това беше само един фургон. Купих го и започнах да надстроявам над него. Първо го облицовах, след това започна същинската работа по направата на постройката. Хвърлих над 50 000 лв., за да я направя прилична за почивка и за отдих. Само външната врата, която е дървена, възлиза на сумата от 5000 лв.

Събирахме се много хора почти всекидневно, все на маса, ядяхме и пиехме заедно. Пеехме песни, хубави времена с незабравими преживявания бяха. И ето сега трябва да я блъсна. Имало кабели над нея, кабелите ги имаше и когато я купих, но тогава не пречеха на никого. Сега обаче се превърнаха в трън в очите на някои”, коментира Спас Ненов.

„Няма кой знае каква драма. Не можах да си узаконя вилата, кабелите пречат и започнах да я събарям”, допълни още той.

Общинският съветник уточни също така, че в помощ на събарянето на вилата се притекли приятели, които обаче не са онези, с които се забавлявали в хубавите времена. Така и събарянето на къщата му излязло абсолютно безплатно.

„Е, няма да ги оставя момчетата, ще почерпя. Боли ме, че никой от онези, с които изкарвахме вечерите и нощите, с които правихме гуляи, не дойде да помогне. Всички се скриха, седят отстрани и се радват. Хора, които не съм очаквал, сами се обадиха и ме попитаха дали имам нужда от помощ. Убедих се, че именно в такива моменти се познават истинските хора до теб”, заключи той.

„Доста неща извадихме от къщата като мебелировка, обмислям варианта да ги направя дарение на някои бедни хора, които си нямат нищо”, лаконичен бе още Спас Ненов.

 

Припомняме, че през 90-те години на миналия век започна масово строителство на постройки във вилните зони „Добро поле”, „Бодрост” и „Картала” над Благоевград. Десетки бизнесмени издигнаха вили и къщи за гости там. Почти никой обаче не спази закона и не извади необходимите му разрешителни. В последните две години пък община Благоевград положи доста усилия за трайно разрешаване на проблема с незаконно изградените крайградски къщи. До края на октомври миналата година беше срокът да се узаконят всички тези сгради. За да спасят крайградските си къщи, благоевградчани се юрнаха да си платят правото на строеж и да узаконяват вилите си. Молби с това искане заляха Общинския съвет в града. Спас Ненов обаче не беше сред тях.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG