Анета Пени: „Втора сватба” на съпрузите е новият хит

Анета Пени: „Втора сватба” на съпрузите е новият хит

Анета Пени организира най-голямото сватбено изложение в България - "Балканика Wedding Expo", което се проведе за 8-ми пореден път у нас и ще събере под един покрив над 50 фирми, свързани с организирането на сватбения ден. На 20 януари беше показано дефиле с най-актуалните модели булчински рокли за този сезон. Негов водещ се бъде известният моден критик и журналист проф. Любомир Стойков.
 
- Какви са най-новите тенденции в сватбените тържества през тази година? Кои са цветовете на 2016-а, които всяка бъдеща булка трябва да знае?

- Без съмнение винаги е актуална бялата булчинска рокля. Голяма част от младоженките предпочитат цвят екрю, слонова кост и шампанско. Разликата в тези три нюанса не е голяма, но все пак професионалистите държат на точния цвят, когато се определя цветът на сватбата. Наскоро на сватбено изложение в Атина ми направи впечатление, че присъстваше много бледо розов цвят в колекциите. Винаги има и по-екстарвагантни модели, които съчетават светлите тонове с контрастни тъмни цветове. Тази година бъдещите булки ще могат да се запознаят отблизо с най-новите тенденции на предстоящото сватбено изложение и да говорят с директно с дизайнерите и представителите на вносни марки, така ще могат да изберат кое е най-добро за тях и тяхната сватба.

-  Каква трябва да е "перфектната" сватба? Има ли модел, или двойката трябва да действа според собствените си усещания?

- За всяка двойка мечтаната, "префектна" сватба се изразява най-вече в индивидуалността. В повечето случаи влюбените предпочитат пролетно-летния сезон. Тогава сватбите се организират на открито, навсякъде има много зеленина, цветя, спокойствие и уют, с естествения преливащ от багри природен декор. В никакъв случай обаче не бих казала, че младоженците игнорират и чара на снежно бялата зима, когато времето разказва една незабравима прекрасна приказка.
Екстравагантност, елегантност и оригиналност присъстват в различна степен. Всичко зависи от личния избор на двойката – как ще подбере цветята, декорацията, светлината, музиката, тортата. Всяка сватба трябва да е изпълнена с настроение, за да останат незабравими, силни и въздействащи моментите, бележещи началото на съвместния живот на влюбените.

- Забелязвате ли тенденция по-възрастни двойки да сключват брак през последните години?

- Да, наблюдавам, че младите хора предпочитат първо да се утвърдят професионално, да изградят кариера, за да са финансово независими. Едва след това създават семейство и сключват брак, вдигат сватбата на мечтите си. Това, разбира се, измества възрастовата граница нагоре. В много случаи първо се ражда детето и след това се прави сватбата.

Коя е най-възрастната двойка, посетила вашето изложение?

- Трудно ми е да отговоря на този въпрос, защото не питаме посетителите за възрастта им. Но има двойки, в напреднала възраст, на които им предстои втори  или трети брак. Те също се интересуват от услугите, свързани с организиране на сватбения ден и посещават изложението. Искат техните сватби да са перфектни и търсят най-доброто. Граници за любовта няма!

- Организират ли се у нас диамантени и златни сватби?

-Мисля, че всяка двойка, достигнала тези години на съвместен живот, по някакъв начин отбелязва това събитие, повече или по-малко тържествено. Има тенденция съпрузи, които ще честват определена годишнина, да направят църковна сватба по този случай. Забелязвам, че двойките, които преди не са успели да се венчаят пред Бог, на своята златна или диамантена сватба го правят.
Тези, които се осмеляват по повод юбилея да направят  "втора сватба", изживяват една много приятна емоция, заедно със своите деца и внуци. Това са изключително вълнуващи моменти за цялото семейство, когато всички се събират, за да празнуват в името на любовта.

Има ли известни личности, които посещават изложението? Кои са те?

- Всяка година има много посетители и сред тях са и редица популярни личности. Много от фирмите с булчински рокли канят дами, носителки на титлите „Мис” и „Мисис”, които представят техните модели. Тази година ще присъстват също няколко известни имена в публичното пространство.
 

 

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG