ИЗЛОЖБА "СТАРА СИЛИСТРА"

ИЗЛОЖБА

Известният силистренски фотограф Петко Герасимов представи тази вечер в Художествена галерия Силистра изложбата "Стара Силистра". Тя се състои от близо 50 табла с фотографии, повечето от които авторски на г-н Герасимов. Първата такава изложба на автора е от преди 30 години, на което той посвещава сегашната изява.
Фотографиите са черно-бели и кафяви и носят в себе си духа на стария ни град, като най-старата снимка в изложбата е от 1959 година.
Колекционер на картички, гравюри и всякакви материали за Силистра, г-н Герасимов е силно подкрепян от своя син- Виктор Герасимов разполага с най-добрия комплект уреди за обработка на стари снимки в страната и отговаря за техническо перфектното представяне на изложбата.
На откриването на изложбата присъстваха кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, инж. Тихомир Борачев- зам.-кмет, г-н Ростислав Павлов - секретар на Община Силистра, г-жа Цветана Игнатова - директор дирекция "Хуманитарни дейности", представители на институции, колеги на автора и много граждани. Кметът благодари на автора за труда и перфекционизма, както и за добрата му съвместна работа заедно със сина му по богатия фотоисторически сайт на града ни.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG