Китай проявява интерес към закупуването на български мед

Китай проявява интерес към закупуването на български мед

България и Китай подписаха протокол за инспекция, карантина и ветеринарно-санитарни изисквания за мед, предназначен за износ към азиатската страна. Това стана в рамките на официално посещение на заместник-министъра на Генералната митническа администрация на Китай у нас  Ли Гуо.

Това е важна стъпна от цялостната процедура по договаряне условията за износ на български пчелен мед за Китай, съобщават от Агенцията по храните (БАБХ).

Следващ етап от процедурата е страната ни да предостави списъци с предприятия за преработка на пчелен мед, отговарящи на договорените изисквания, както и договарянето на образец на сертификат. Преработвателните предприятия, които възнамеряват да извършват износ, трябва да са регистрирани от китайската страна.

С Протокола България се ангажира да упражнява засилен контрол и надзор върху предприятията за производство и преработка на пчелен мед, за да гарантира качеството и безопасността на изнасяния продукт.

Официалната програма на китайската делегация включваше още посещение на българско предприятие за производство на млечни продукти и посещение на Централната лаборатория по ветеринарно-санитарна експертиза и екология към Българска агенция по безопасност на храните./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG