До дни първите изкупвачи на сурово мляко регистрират договорите си онлайн

До дни първите изкупвачи на сурово мляко регистрират договорите си онлайн

Първите изкупвачи на сурово мляко ще регистрират договорите си онлайн. Това ще стане възможно до дни, съобщават от ДФ „Земеделие“. Договорите ще се впишат в Регистъра на сключените договори за доставка на сурово мляко в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК). Това ще става чрез подаване на електронни заявления в специално разработената за това Система за електронни услуги, която ще бъде свързана с модула на ИСАК за сектор „Мляко“.

В тази връзка от утре до 12 септември няма да се приемат заявления за регистриране на договори на първите изкупвачи на мляко в областните дирекции на ДФ „Земеделие“. Временното преустановяване на регистрацията се налага поради технологично адаптиране и обновяване на модула в ИСАК и завършване на последния етап от връзката му със Системата за електронни услуги за сектор „Мляко“.

От разплащателната агенция съобщавта, че  дигитализацията на всички системи, които администрира  ще доведе до намаляване на административната тежест за земеделските стопани и агробизнеса и ще облекчи както работата им, така и задълженията./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG