Възможност за финансиране за подобряване условията на труд в сектор „Рибарство“

Възможност за финансиране за подобряване условията на труд в сектор „Рибарство“

Рибари и собственици на риболовни кораби могат да получат от 10 хил. лв. до 30 хил. лв. безвъзмездни финансова помощ  по процедура „Подобряване на здравето, безопасността и условията на труд на рибарите” за осигуряване на безопасни условия на труд на рибарите и заетите в сектор „Рибарство“, както и за подобряване на работната среда и организацията на труд на борда на риболовните кораби/лодки, съобщават от МИРГ „Шабла- Каварна-Балчик“.   Кандидати могат да са рибари или собственици на риболовни кораби, които са физически лица, юридически лица или еднолични търговци, регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите и да притежават съответните документи, съгласно нормативната уредба, регламентираща сектор „Рибарство“.

По проекта ще бъдат одобрявани разходи за закупуване на нови машини, оборудване и съоръжения, специализирана техника за подобряване на производството, инвестиции във възобновяеми енергийни източници, закупуване на лични предпазни средства,  специално работно облекло и други. Общият  размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 100 хил. лв., а процента на съфинансиране е до 50%.

Подаването на проектни предложения се извършва по електронен път чрез попълване на уеб базиран формуляр за кандидатстване, с използването на квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула „Е-кандидатстване“ в ИСУН на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg. Крайният срок за подаване на проектни предложения е до 17 часа на 19 юни 2020г./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG