ИАНМСП и Mastercard с гореща информационна линия за подкрепа на малкия бизнес

ИАНМСП и Mastercard с гореща информационна линия за подкрепа на малкия бизнес

Mastercard със съдействието на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) разработи специална гореща линия „Подкрепа за малкия бизнес“ и обучи асистенти, които да ориентират и насочват микро и малки компании как да кандидатстват по програмите за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19. Услугата се предлага за десетките юридически лица, картодържатели на Mastercard бизнес карти, издадени от български банки.

Aсистентите на „Подкрепа за малкия бизнес“ отговарят на телефон +359 (0) 2 906 06 43 и/или на businessbg@concierge-mc.com и предоставят систематизирана, подробна информация и насоки за мерките, облекченията и изискванията, базирани на официална информация на ИАНМСП. Услугата се осъществява от Консиерж партньора на Mastercard, който предоставя услуги с добавена стойност тип „личен асистент“ на български език за определени нива на картови продукти. В периода на възстановяване до края на 2020 година Mastercard поетапно ще добавя различни възможности и програми, разработени в помощ на бизнеса в България.

"Фокус на Mastercard навсякъде по света, както и в България е малкият бизнес – ние работим постоянно за създаване на гъвкави и иновативни решения за подобряване на конкурентоспособността на търговците, партнираме на финтех фирми, които осигуряват дистанционни квалифицирани услуги и изграждат дигиталната икономика. В момента разработваме специални технологични продукти и дигитални платежни модели, които да отговорят на новата икономическа реалност след COVID-19. Като първа стъпка, обаче, инвестирахме в информационна линия за нашите картодържатели, за да ги ориентираме в огромния поток от информация и да им предоставим тази добавена стойност, удобство и малък комфорт по време на кризата, тъй като лоялността на клиентите и техните непосредствени нужди са в центъра на всичко, което правим",  каза Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

"Изключително радостен съм, че с Mastercard обединяваме сили в услугата Mastercard Concierge, с която ще спомогнем за по-доброто информиране на българските МСП относно инструментите за подкрепа в настоящата сложна икономическа ситуация. Съвместната ни инициатива за пореден път показва, че публичният и частният сектор могат да работят отлично заедно и с общи усилия да минимизират щетите от пандемията. Използвайки изградената от ИАНМСП, SAP Bulgaria и Software Group информационна платформа за насоки на бизнеса в условията на COVID-19, Mastercard дават по-голяма гласност на редица програми за насърчаване, от които могат да се възползват хиляди представители на малките и средните предприятия", коментира изпълнителният директор на ИАНМСП г-н Бойко Таков.

Малкият бизнес има съществен принос за цялостния растеж на местната икономика – увеличава данъчната основа, създава работни места, стимулира местното производство, увеличава електронната търговия, а сега е най-силно засегнат от свиването на потреблението. Според Mastercard SME Monitor от 2019 българският МСП сектор е съставен от търговски предприятия (28,2%), което е малко над тенденцията в ЦИЕ (25%), следвани от хотелиерския и ресторантьорски бизнес (14,1%), услугите (12,2%) и продажбата на бързооборотни стоки (8%). Това са и секторите, в които бизнес картовите продукти на Mastercard са най-добре представени./offnews.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG