Българин е новият президент на европейската межубраншова организация ELTI

Българин е новият президент на европейската межубраншова организация ELTI

Българин е новият президент на Европейската межубраншова организация в сферата на суровия тютюн в ЕС – ELTI. Цветан Филев, който е президент на Националната асоциация на тютюнопроизводителите НАТ-2010, беше избран след таен вот на страните членки на Европейската асоциация на тютюнопроизводителите – UNITAB, изпратен от държавите до най-голямата в ЕС организация на земеделски производители – COPA COGECA.

Българинът ще заема престижния пост през следващите три години, след като беше избран с 5 гласа “за”, срещу кандидатурата на Никасио Боте от Испания с 3 гласа “за” от гласувалите, предадоха от пресцентъра на НАТ-2010.

По време на видеоконферентно Общо събрание на Европейска асоциация на тютюнопроизводителите – UNITAB представители на браншовите организации в сектор “Тютюн” от Белгия, България, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Полша, Португалия, Испания, както и от Швейцария, обсъдиха важни за бъдещето на асоциацията въпроси.

Акценти бяха утвърждаване на Премислав Новорита от Полша за Генерален секретар на организацията, избор на президенти на UNITAB и на Европейска межубраншова организация в сферата на суровия тютюн в ЕС – ELTI.

Общото събранието избра за президент на UNITAB през следващите две години Теодорос Йорданис от Гърция. Взето беше решение 37-ми Конгрес на асоциацията да се проведе през 2021 г в Гърция, ако е преминала пандемията от коронавирус.

В средата на януари 2021 г, ще бъде проведено Общо събрание на ELTI./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG