Община Мездра разкрива нова социална услуга - "Асистентска подкрепа"

Община Мездра разкрива нова социална услуга -
През 2021 г. Община Мездра разкрива нова социална услуга като делегирана от държавата дейност - "Асистентска подкрепа". Тя е специализирана социална услуга, която включва ежедневна почасова подкрепа в домашна среда на деца и лица с трайни увреждания и на лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, предоставяна от лице, назначено на длъжност "Социален асистент". Услугата ще се предоставя на 88 лица от 29 асистенти.
В тази връзка стартира прием на документи от кандидати за потребители и кандидати за заемане на длъжността „Социален асистент“ за новата социална услуга „Асистентска подкрепа“.
Съгласно Закона за социалните услуги, потребители на социалната услуга „Асистентска подкрепа“ са следните целеви групи:
• лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване, които нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност;
• деца с трайни увреждания и пълнолетни лица с трайни увреждания с определена чужда помощ, които не ползват асистентска подкрепа, помощ за осигуряване на асистентска подкрепа или за които не се получава помощ за грижа в домашна среда по реда на друг закон.
Кандидатите за потребители заявяват желанието си да ползват социалната услуга „Асистентска подкрепа” по настоящ адрес, като необходимите документи за кандидатстване са следните:
• Заявление-декларация (по образец).;
• Документ за самоличност (за справка).;
• Експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК (копие); Медицински протокол на ЛКК (копие); Други медицински документи – актуална епикриза и др. (копие).;
• Пълномощно (в случай че документите не се подават лично от кандидата за потребител).
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG