Увеличиха бюджета по горската подмярка за бедствия, има средства за проектите с 31 точки

Увеличиха бюджета по горската подмярка за бедствия, има средства за проектите с 31 точки

Управляващият орган на ПРСР 2014 – 2020 (УО) публикува заповед за изменение на условията за кандидатстване по процедура чрез подбор по подмярка 8.3. „Предотвратяване на щети по горите от горски пожари, природни бедствия и катастрофични събития“, съобщи Национална селска мрежа.

По процедурата се финансират проекти, свързани с въвеждане и подобряване на превантивни дейности за намаляване на опасността от горски пожари, от вредители, болести, природни бедствия и катастрофични събития в горските територии. Определеният бюджет по процедурата е в размер на 33 363 992 лева и е разпределен в три направления:

1- Целеви бюджет за инвестиции на територията на община Кресна, община Симитли и ДП „Югозападно държавно предприятие“ с проектно предложение, което включва инвестиции на територията на община Кресна и община Симитли;

2- Финансова помощ за кандидати Лесозащитни станции и Регионални дирекции по горите;

3- Финансова помощ за кандидати, различни от тези по т.1 и т. 2.

Чрез заповедта с увеличението от 3 414 706  евро ще бъдат финансирани проектни предложения, получили минимум 31 точки по критериите за оценка и отговарящи на изискванията за допустимост, на кандидати по т. 3.

В рамките на проведения през ИСУН в периода 10.07 – 21.12.2018 г. прием на проектни предложения по подмярка 8.3 постъпиха 37 проекта с общ размер на заявената безвъзмездна финансова помощ 26.2 млн. евро. Бюджетът на приема беше определен в размер на 17.1 млн. евро./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG