България над всичко! Сълзи от радост в очите на Антоанета Костадинова

 България над всичко! Сълзи от радост в очите на Антоанета Костадинова

Днес цяла България има пълното право да се гордее от постигнатото от българската състезателка по спортна стрелба Антоанета Костадинова. Тя спечели първото отличие както за себе си, така и за цялата страна от Олимпийските игри в Токио.

Тя успя да завоюва второто място при стрелбата на 10 метра. За съжаление българката не успя да се справи с участничастката от руския олимпийски комитет Виталина Патарашкина за златото, но и среброто изглежда напълно достатъчно. Това е и първи медал за България в спортната стрелба от 2004-а година насам. Тогава, за последно, Мария Гроздева се качи на почетната стълбица като представителка на този спорт, печелейки олимпийската титла в Атина.

Антоанета Костадинова е десетата ни медалистка в спортната стрелба, като се нарежда сред знаменитите си предшественици Величко Величков, Любчо Дяков, Петър Запрянов, Таню Киряков, Весела Лечева, Мария Гроздева, Диана Йоргова, Нонка Матова и Емил Милев. Тя е първата медалистка на България в спортната стрелба през XXI век, различна от Гроздева и Киряков, с които се свързват и най-скорошните успехи на олимпийски игри в този спорт.

Тони показа желязна концентрация по време на надпреварата, а това ѝ заслужи сребърния медал. Тя показа, че това значи много както за самата нея, така и за цяла България. Нашето момиче не спря да плаче от радост по време на награждаването.

Честито, Антоанета! Направи ни изключително горди с големия си успех!/gong.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG