Община Козлодуй стартира нов проект за енергийна ефективност

Община Козлодуй стартира нов проект за енергийна ефективност
В сградата на Община Козлодуй се проведе откриваща пресконференция по проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в административна и жилищни сгради”.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта е 1 490 003,36 лв.
Одобреният проект на Община Козлодуй включва дейности по подобряване на енергийната ефективност и дейности по конструктивно укрепване на две многофамилни жилищни сгради – ж.к. 3, блок № 17, ж.к. 2, блокове № 39, № 40 и № 41 и една административна сграда, намираща се на ул. „П. Р. Славейков” № 8, гр. Козлодуй.
По време на събитието бяха представени: източниците на финансиране; целите на проекта; дейностите по проекта и очаквани резултати от реализацията на проекта. Подробно с представената презентация може да се запознаете от прикачения файл в следния линк: https://www.kozloduy.bg/currentNews-5401-newitem.html
На срещата присъстваха представители на фирмата изпълнител, на Областен информационен център, общинска администрация и граждани.
В периода 2018-2020 г. по Оперативна програма „Региони в растеж” Община Козлодуй е изпълнила успешно 5 проекта за внедряване на мерки за енергийна ефективност, от които на 9 обществени сгради и 9 жилищни сгради.
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG