Започна инициативата #НашетоЗеленоУтре за 2021 г.

Започна инициативата #НашетоЗеленоУтре за 2021 г.
На 6 октомври бе даден стартът на инициативата #НашетоЗеленоУтре за 2021 г. на компаниите #Геотехмин, Елаците-Мед АД, #Геотрейдинг и #Геострой, като част от Благотворителна програма #БългарскитеДобродетели.
Първото събитие бе в Община Чавдар, където бяха засадени 100 храста вариегатен лигуструм за жив плет и магнолия във Фолклорен център Чавдар. В засаждането на растителните видове участваха представители на ръководствата на дружествата-дарители – г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на #Геотехмин, инж. Стоил Димитров – генерален директор „Производство“ на Елаците-Мед АД и г-н Стойно Стойнов, директор на Обогатителния комплекс, с. Мирково, г-жа Милена Христова, директор „Човешки ресурси“, както и много служители.
Старт на инициативата даде кметът, Григор Даулов, който благодари на #Геотехмин, Елаците-Мед АД, #Геотрейдинг и #Геострой за осъществяването на поредната съвместна инициатива #НашетоЗеленоУтре по Благотворителната програма #БългарскитеДобродетели. „За да имаме наше „зелено“ утре, трябва да имаме едно много „зелено“ днес“, подчерта Даулов.
Тази седмица предстои засаждане на още 200 броя храстовидни рози и 100 броя лавандула в централната част на общината. Озеленяването в Чавдар ще продължи и със засаждане на дрянови дръвчета и други видове фиданки, като всичките са трайни насаждения и ще красят селото дълги години.
 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG