Община Тетевен с призив срещу горските пожари

Община Тетевен с призив срещу горските пожари
С навлизането в пожароопасния летен сезон, Община Тетевен и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Тетевен отправят призив към жителите на общината да бъдат отговорни и да спазват правилата за безопасност, за да се намали риска от пожари в природата.
Пожарите в природата са явления, които засягат горския и полски фонд, блата, мочурища, както и високите части на планините с предимно нискостеблена растителност. Те често са неконтролируеми и оказват негативно въздействие върху екосистемата и нерядко водят до човешки жертви.
Около 95% от пожарите са предизвикани от човешка ръка. Работата с открит огън при липса на мерки за сигурност, подценяването на ситуацията и липсата на правилна преценка от гражданите често може да има фатални последствия.
Човешката небрежност под формата на захвърлени незагасени фасове или различни запалими отпадъци също лесно може да допринесе за създаването на бедствие. Една бутилка от вода – независимо дали е стъклена или от пластмаса, счупена или цяла, когато бъде огряна от слънчевите лъчи, може да има ефекта на лупа и да запали сухия материал наоколо.
Затова нека бъдем отговорни и да опазим както природата, така и здравето си!

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG