Започна обновяване на градския стадион в Пещера

Започна обновяване на градския стадион в Пещера

Йордан Младенов, Ангел Желязков, Борислав Попов и Георги Иванов направиха първа копка по изпълнението и строителството на обект ремонт на съществуващ тренировъчен футболен терен и подмяна на тревно покритие на градския стадион в Пещера. На 22.08.2022 г. бе подписано Споразумение между Община Пещера и Сдружение „Български футболен съюз“ – София за срок от 10 години.

Тържествен водосвет за здраве и благополучие отслужен от свещеник Димитър Василев от храма „Света Петка“ постави началото на церемонията по „първа копка“ за реновацията на градския стадион в Пещера. Събитието се състоя днес и е резултат от сключено през месец август споразумение между Община Пещера и Български футболен съюз, с цел подобряването на условията за спортуване.

По проекта се предвижда текущ ремонт на съществуващия футболен терен, изграждане на безопасна зона, текущ ремонт на осветителната система. Изкуствена тревна спортна настилка с пълнеж от силициев пясък и каучукови гранули, ще покрие терена. Отвеждането на водното количество от спортната площадка ще става посредством дренажна система. По периметъра на цялата площ на игрището, ще бъде монтирана пътна ивица. Превидена е маркировка и теренно оборудване. На следващ етап ще бъдат монтирани осветителни стълбове с 48 прожектори, финансирани от Община Пещера.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG