Българи участват в мюзикъл за убийството на Джон Кенеди

Българи участват в мюзикъл за убийството на Джон Кенеди

Нашият сънародник Венци Великов и дъщеря му Пресияна Великов ще участват в американския мюзикъл "November 22nd, the Musical".

Премиерата на "November 22nd, the Musical" бе на 11 ноември в чикагското предградие Willowbrook.

Това съобщава за рубриката БГ Свят на БТА Оксана Момчилова от "България сега" - вестникът на българите в САЩ и Канада.

Названието на мюзикъла не е случайно. Именно на тази дата през 1963 г. е убит 35-тия президент на САЩ Джон Кенеди, припомнят от изданието. Мюзикълът представя историята около убийството от различен ъгъл - този на набедения за убиец Лий Харви Осуалд. Сценарият и музиката са на Джон Беничек, който е дългогодишен музикант и актьор от Чикаго.

Той прави лично разследване в продължение на пет години. Среща се с приятелката на Лий Харви Осуалд, която е категорична, че убиецът е друг. Осуалд е убит преди да се яви на съд от Джак Руби, който впоследствие е осъден на 14 март 1964 г. Умира в затвора на 3 януари 1967 г. Има много теории за това кой стои зад убийството на Джон Кенеди. 80 % от населението на САЩ не вярват на официалната версия.

Венци Великов играе ролята на Никита Сергеевич Хрушчов, застанал начело на СССР след смъртта на Йосиф Сталин. Пресияна Великов (8 г.) играе ролята на дъщерята на Лий Харви Осуалд. Участват около 15 актьори, които репетират от средата на август. Музиката е в стил 60т-е години, когато се развива действието.

 

 

 

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG