35 години от първата българска експедиция в Антарктида

35 години от първата българска експедиция в Антарктида
На 27 януари по покана на Професионалния съвет по икономически науки в Буенос Айрес, съвместно с българското посолство в Аржентина и Министерство на външните работи на Аржентина се състоя официална среща посветена на 35-та годишнина от първата българска експедиция в Антарктида, XXXI Българска антарктическа експедиция и първото плаване до Ледения континент на българския научно-изследователски кораб НИК „Св. Св. Кирил и Методий”.
На събитието присъстваха Н. Пр. Стоян Михайлов, посланик на Република България в Аржентина, Н. Пр. Алфредо Атанасоф, посланик на Република Аржентина в България, проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет, България, флотилен адмирал Боян Медникаров, началник на Висшето военноморско училище "Н. Вапцаров", гр. Варна и д-р Мариано Мемоли, президент на ЕкоАнтарт, Буенос Айрес Аржентина.
Участниците бяха поздравени от вицепрезидента на Съвета д-р Мирта Говони Нечкоф, коятое българка по майчина линия, след което бе прочетено приветствието на министъра на образованието и науката на Република България, проф. Сашо Пенов.
Презентацията на проф. Христо Пимпирев „България в Антарктик"а бе излъчена на видеостена, а завеждащата департамента по култура на БАИ Гергана Лаптева представи дейността на на България в сферата на културата и новоиздадени български книги за Антарктика.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG