България завърши с 6 медала Световната купа в София

България завърши с 6 медала Световната купа в София

България финишира с общо шест медала (пет златни и един сребърен) на Световната купа по художествена гимнастика, която завърши снощи в "Арена София.

Шампионката в многобоя Николова взе златните отличия на финалите на обръч, на топка и на бухалки, а на лента допусна грешка и се нареди четвърта. Ева Брезалиева взе сребро на финала на бухалки, а ансамбълът на България вчера стана първи в многобоя, но на финалите днес остана без отличие.

След успеха президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева излезе с кратко изявление в социалните мрежи и писа отлична оценка на представянето.

"Вчера беше един много емоционален ден, изпълнен с всякакви емоции, но най-вече позитивни, особено след финала на бухалки. Стили грабна златото, а Ева среброто. Публиката буквално експлодира. Въздухът в залата се наелектризира до краен предел. Колегите от другите държави искрено ме поздравяваха за успеха!

Вярвам, че всичко това ще бъде стимул за още повече работа в залата. Тези мигове на върховни преживявания са смисълът на огромния труд!

А ние наистина полагаме много, много усилия. Сега трябва да забравим този "златен" уикенд и бързо да се концентрираме за предстоящото състезание, което имаме тези петък, събота и неделя. "Купа София", която е с рекорден брой участващи страни, ни очаква", написа Раева.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG