Нови магистърски специалности в Тракийски университет - Стара Загора

Нови магистърски специалности в Тракийски университет - Стара Загора

През изминалата седмица в Академичен информационен център (Библиотека) бяха представени новите магистърски програми в Тракийски университет - Стара Загора: “Интегрирани системи за управление на качеството и безопасността на храните”; “Хранене и биомедицина”, “Ветеринарномедицински бизнес мениджмънт”, “Здравен туризъм”, “Виртуални технологии”, “Биобазирани индустрии и устойчив растеж” и “Агротроника”.

Те са създадени в рамките на проект „Съвместен интегриран подход за модернизация и цифрова трансформация на обучението в приоритетни професионални направления от висшето образование”, който се изпълнява в партньорство между български висши училища.

Тракийският университет e водеща организация, а партниращи университети са Университет за национално и световно стопанство (УНСС) и Русенски университет „Ангел Кънчев“ (РУ). За осигуряване активна и трайна връзка „наука-бизнес“ е привлечена и активно участва Българска стопанска камара (БСК) в качеството на национално представителна организация на работодателите и работниците.

Проектът е насочен към осигуряване на нов съвместен интегриран модел за предоставяне на учебно съдържание с оглед ефективното и ефикасно реализиране на качествени кадри в обхванатите области, чрез модернизиране на учебната документация и разработване и въвеждане на нови програми, както и професионално развитие на преподаватели, чрез провеждане на мобилности и обучения и кариерно ориентиране на студенти и мобилност.

Изпълнението на проекта гарантира изграждането на устойчива и ефективна връзка между висшите училища и пазара на труда. Предложеното обединение стимулира споделянето на ресурси, ефективното използване на хибридни иновативни форми за обучение, както и спомага за ефективното модернизиране на образователния процес, чрез дигитална трансформация и въвеждане на модерни форми на обучение.

На срещата присъстваха представители на ректорското и деканските ръководства ръководство, както и на Съвета на настоятелите на Тракийския университет. Свои приветствия отправиха ректорът проф. д-р Добри Ярков и проф. Иван Станков - председател на съвета на настоятелите. Официални гости бяха проф. Иванова от Университета за национално и световно стопанство и доц. Атанасова от Русенския университет, както и проф. Костадин Костадинов - бивш зам.-министър на образованието и член на Съвета на настоятелите на Медицинска академия.

Модератор на срещата беше доц. д-р Емил Славов - зам. ректор по проектната дейност в Тракийски университет - Стара Загора, а новите специалности бяха представени от преподаватели в съответните факултети, в които те ще се изучават.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG