Соня Йончева: Концертът преди Великден в София за мен беше една мечта

Соня Йончева: Концертът преди Великден в София за мен беше една мечта

"Да се върна преди Великден в България - за мен е още по-голяма емоция. Сълзите напират, няма как. Този концерт за мен беше една мечта." Това оперната певица Соня Йончева каза след концерта си в зала "България", в сряда вечерта.

Виждали сте ме във Верди, в Пучини, тичала съм по сцената без обувки, с обувки - във всякакви роли. Но Хендел за мен е едно завръщане към тези звуци, в които се влюбих, когато бях много малка - преди да започна въобще да пея на големите сцени.

За мен това беше звукът, в който се влюбих, и с който започнах да уча класическо пеене, и да уча операта въобще - като начин на живот", каза още тя, цитирана от БТА.

"Затова исках да изпълня този концерт и се радвам, че го направих с един български оркестър и Зефира Вълова. Първо, чух за нея преди може би две години, когато тя направи своя фестивал в България. Веднага си казах: "Колко интересно. Най-накрая! Получи се - да видя български бароков музикант, който да има куража да осъществи един толкова сериозен проект".

Тази музика не е лесна, но пък, когато я слушаме, влиза директно, вътре в кожата и в душата на хората. Затова много се радвам, че Зефира ми помогна", разказва Соня Йончева.

Допълва, че с оркестъра "Изкуството на барока" са се видели за първи път в деня преди концерта. "Направихме един-два часа репетиция и резултатът, който видяхте, беше една среща и влюбване от пръв поглед. И ние го поднесохме пред вас. Надявам се - много повече пъти за в бъдеще", каза още Соня Йончева.

На концерта тя представи концерна програма "Хендел" с музиката на Георг Фридрих Хендел (1685-1759). Звучаха арии от оперите "Ксеркс", "Юлий Цезар", "Алчина", "Теодора", "Риналдо".

 

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG